Er zouden zorgen zijn om koning Willem-Alexander. Een paleisbron onthult aan het Duitse Echo der Frau dat de koning met een depressie zou kampen. En dat zou allemaal te maken hebben met de enorme zorgen om dochter Amalia.

,,Willem-Alexander is geen schim meer van zichzelf”, beweert de paleisbron. ,,Het zijn voornamelijk de enorme zorgen over de veiligheid en het welzijn van prinses Amalia die de koning aan de mentale afgrond hebben gebracht.”

‘Zorgen om Willem-Alexander’

Zijn vader prins Claus kampte met een depressie en Willem-Alexander sprak in het interview ter gelegenheid van zijn 50e verjaardag daar nog openlijk over. ,,Een van de dingen in de puberteit is dat je je afzet tegen je ouders. Als je vader ziek is, want depressiviteit is een ziekte, dan kan je je er niet tegen afzetten”, zei de koning. ,,En dat heb ik heel moeilijk gevonden.”

Máxima

Ook koningin Máxima heeft in haar familie te maken gehad met depressie. Haar jongste zusje Inés kampte jarenlang met depressieve gevoelens en maakte in 2018 een einde aan haar leven. ,,Ze kon geen vreugde vinden en niet genezen”, sprak een emotionele Máxima destijds. ,,Onze enige troost is dat ze nu rust heeft gevonden.”

Bron: