Geen enkele ouder wil zijn kleintje zien lijden. Nog minder willen ze dat hun kind gepest wordt. Deze jongen werd echter zo hard gepest met zijn afstaande oren, dat zijn ouders een ingrijpende beslissing namen.

Het zoontje van Kallie Berger, Gage, werd verschrikkelijk hard gepest toen hij in het eerste leerjaar zat. Gemene klasgenootjes zeiden hem dat hij rare oren had en dat hij op een elf leek.

School kon niets doen
Op een bepaald ogenblik was het zo erg dat de zesjarige Gage niet meer naar school wilde. Zijn ouders, Kallie en Tim, moesten lijdzaam toekijken. Ook de school kon niets doen om de pesterijen te doen stoppen.

Soms stond Gage voor de spiegel en drukte zijn oren tegen zijn hoofd om te zien hoe hij er zou uitzien met normale oren. Mama getuigde: “Hij voelt zich soms minderwaardig en denkt: ik ben niet goed genoeg.”

Ingrijpende beslissing
De ouders van Gage vreesden dat zijn zelfvertrouwen voorgoed beschadigd zou zijn. Het jongetje vertelde: “Ik wil gewoon niet meer gepest worden.”

Na heel lang nadenken en overleggen, besloten Tim en Kallie, in samenspraak met hun zoontje, om een drastische beslissing te nemen. Ze regelden een afspraak met een plastisch chirurg om de oren van Gage te laten opereren.

De ingreep duurde twee uur. Na twee dagen mocht het verband eraf. Toen Gage zijn nieuwe uiterlijk zag, kon hij zijn geluk niet op.

Dit verhaal dateert al van enkele jaren terug, maar helaas is het daarom niet minder actueel. Sommige mensen vinden het te ver gaan dat personen die gepest worden zelfs cosmetische ingrepen laten uitvoeren. Langs de andere kant is het gewoon het belangrijkste dat deze jongen zich goed in zijn vel voelt.

Bron: