Deze zomer was het eindelijk zover voor Alexia: de prinses heeft haar koffers gepakt en is vertrokken naar haar nieuwe school in Wales. Een oud-studente onthult bizarre details over deze school.

De kostschool waar Alexia haar studententijd zal doornemen, heeft hele bijzondere bewoners, volgens oud-leerling Louise Callaghan. Haar ervaring schreef ze op in een essay voor The Sunday Times: “Het is een soort Zweinstein voor hippies: vol met excentriekelingen die denken dat ze de krachten van het kwaad bestrijden. En er wonen ook spoken. Lady Stradling spookt rond in de geschiedenistoren, voordat ze verschijnt ruik je lavendel en zie je een lilakleurige mist.”

Het is allesbehalve een normale kostschool volgens de leerling. “Er zijn geen directrices, koude baden of huismeesters. In plaats daarvan zijn er veganisten en huisouders. Het doel, in grote lijnen, is wereldvrede.” Hoewel deze leerling niet goed te spreken is over de school, heeft onze eigen Koning Willem-Alexander er de tijd van zijn leven gehad.

Bron: