De sportwereld verkeert momenteel in diepe rouw. Zojuist is bekend geworden dat voormalig international Fleur van Dooren op 35-jarige leeftijd om het leven is gekomen. Dat schrijft Hockey Club Rotterdam in een emotioneel bericht op Instagram.

Loopbaan

Van Dooren speelde haar eerste hockeywedstrijd op zevenjarige leeftijd. Al op haar vijftiende debuteerde ze in de hoofdmacht. Na haar eindexamen transfereerde ze naar Nieuw-Zeeland. Eenmaal terug in Nederland begon Van Dooren aan een studie rechten.
In 2009 veroverde ze met Jong Oranje goud op het WK in Boston. Ook kwam Van Dooren twee keer uit voor het Nederlands Elftal. Ze speelde in totaal maar liefst twaalf jaar in de hoofdklasse, waarvan een seizoen bij Pinoké en was een sleutelspeler in de hoofdmacht.

Depressie

Ondanks dat Van Dooren grote sportieve successen beleefde, was dat op persoonlijk vlak helaas niet zo. Fleur heeft acht jaar lang tegen een depressie gevochten. Nadat ze haar moeder verloor werd het nog moeilijker. Ze kreeg uiteindelijk toestemming tot euthanasie.
Dat is verleend. Volgens het Algemeen Dagblad waren haar vader en haar zus tot aan het einde bij Fleur. Langs deze weg wensen we alle betrokkenen veel sterkte toe met dit zware verlies.

Bron: