Het Nederlands elftal is in het derde groepsduel tegen Oostenrijk schandalig voor de dag gekomen. Tegen de op papier zwakkere ploeg grossierde de equipe van Ronald Koeman in fouten. Met een enorm pijnlijke nederlaag tot gevolg.

Oostenrijk voert strijd

Voorafgaand aan de wedstrijd leek Oostenrijk een ‘makkie’. Doordat Albanië gisteren verloor, wist Oranje al dat het door was naar de volgende ronde.
Een resultaat was dus niet echt nodig, maar wat Oranje vanavond liet zien mag een schande genoemd worden. Al na zes minuten kregen ‘we’ een ongenadige klap te verwerken, toen Donyell Malen een eigen goal scoorde,
Kort na rust zorgde Cody Gakpo nog wel voor de 1-1, maar binnen no-time maakte Oostenrijk alweer 1-2. Dat gebeurde ook na de 2-2 van Memphis, toen Oostenrijk pijlsnel 2-3 maakte.

Beschamende vertoning

Ze scoorden ook nog de 2-4, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Oranje op de eerste plaats. Nu gaan we door als nummer drie.
Fans hebben geen idee waar ze naar hebben zitten kijken. Memphis probeerde wat trucjes, terwijl Xavi Simons na een uur vanuit een kansloze positie van 40 meter op doel besloot te schieten. Die poging mislukte en heeft ook voor ongeloof gezorgd.
Op social media zijn kijkers vanzelfsprekend niet mals. Veel mensen vinden dat Ronald Koeman de controle al niet meer heeft.

Onderstaand wat reacties van woeste kijkers.

Bron: