Peter Gillis is geen onbekende bij de rechtbank. Zo bleek ook gisteren in het Belgische Hasselt, waar de rechter zich mocht buigen over een geschil tussen de gemeente Lommel en de realityster: een zaak die héle grote gevolgen kan hebben.

Gedoe
Het gaat om vakantiepark Blauwe Meer, waarvan de grond eigendom van de gemeente Lommel. Peter is verantwoordelijk voor alle vakantietoebehoren die er staan. Maar zoals al langer bekend is ligt Peter al jaren in de clinch met de ambtenaren. Er zou sprake zijn van misstanden rondom arbeidsmigranten, slechte woonkwaliteit en niet kloppende vergunningen.

Regeltjes
De gemeente slaat nu terug met het feit dat het erfpachtrecht niet verlengd is in 2019, en wil Gillis daarom weghebben. Een advocaat van de gemeente laat aan het ED weten: “Bij de stad is bekommernis gerezen over de wijze waarop de tegenpartij het park runt. Ze neemt het niet zo nauw met de regeltjes. De focus ligt op financieel geldgewin. Dat gaat ten koste van wat je mag verwachten van een vakantiepark.”

Uitbater
Mocht de rechter daar in meegaan, dan mag Peter vertrekken en gaat de gemeente een andere uitbater zoeken. Al hebben we niet de indruk dat Peter zomaar opgeeft: dat gaat een lang juridisch getouwtrek worden.

Bron: