Vandaag was de eerste dress rehearsal van Joost Klein op het Songfestival, waarbij de pers ook mee kwam kijken. Hierbij werd goed duidelijk wat de act van het ‘Friesenjung’ gaat worden. De conclusie: ”Ze hebben te grote beloftes gedaan.”

Act Joost Klein

In de video is te horen dat Joost zelf nauwelijks zingt. Het draait vooral om de visuals. De verrassing waar Joost en Gover Meit het over hadden, was niet te zien.
Wel waren natuurlijk de Stuntkabouter en Appie Musa te zien. De regels van het Songfestival schrijven voor dat er na de repetitie van vandaag niets meer veranderd mag worden. En dus is de hele act al duidelijk. En dat zorgt toch voor gefronsde wenkbrauwen.
Richard van de Crommert is Songfestival-verslaggever noemt het ‘instant fun’. ”Het is een vrolijke boel op het podium. Hier gaat Europa van genieten.”

‘Valse beloftes

De act ziet er inderdaad geinig uit, maar wat is er waar van die grote beloftes? Van de Crommert: ”De afgelopen weken hebben zowel Gover Meit als Joost allerlei dingen beloofd. Joost zei dat er een full circle experience zou zijn.”
”Gover Meit had het over iets dat vergelijkbaar zou zijn met de maanlanding en beweerde ook dat er dingen op het podium zouden gebeuren die fysiek onmogelijk zouden zijn. Van dat hebben we helemaal niets gezien”, zo stelt de verslaggever.
”Ze hebben wel een grote broek aangetrokken die twee. Ze hebben wat te veel beloofd en verzekerd dan dat ze waarmaken. Maar het optreden is wel leuk.”

Bron: