Jan Keizer kreeg prostaatkanker in 2016 maar was schoon verklaard. Toch kreeg de voormalige zanger weer slecht nieuws met betrekking tot zijn gezondheid…

,,Ik werd schoon verklaard en was natuurlijk dolgelukkig,” vertelt Jan aan Weekend. ,,Mijn prostaat was verwijderd, dus dat betekende dat de ziekte niet meer kon terugkeren.” Toen gebeurde er iets geks. Jan zijn PSA-waarde begon te stijgen terwijl hij geen prostaat meer heeft. ,,Daar begreep ik niets van. Er was immers ook test gedaan of er uitzaaiingen gedaan waren. En die waren er niet.”

Onbegrijpelijk

Terwijl er niets uit het onderzoek kwam, bleef zijn PSA-waarde toch stijgen. ,,Onbegrijpelijk” voor Keizer. ,,Die loopt immers niet voor niets op, dus dat betekent dan toch dat er wel iets moet zijn.” Zijn arts vertelde hem dat de cellen mogelijk te klein zijn waardoor ze nog niet zichtbaar zijn op de scan. ,,Het moet ergens zitten,” aldus Jan.

Ondanks het verontrustende nieuws houdt Keizer de moed erin. ,,Ik doe wat ik moet doen en onderga wat ik moet ondergaan. En verder leef ik lekker verder”. Om de groei van de tumoren te vertragen krijgt Jan hormooninjecties toegediend.

Bron: