De Efteling lijkt de laatste tijd in een neerwaartse spiraal te zitten met een reeks zorgwekkende incidenten. Het begon met niet één, maar twee ongevallen tijdens de populaire paardenshow Raveleijn. Een ruiter raakte gewond na een akelige val van een paard tijdens een spectaculaire stunt. Alsof dat nog niet genoeg was, brak de volgende dag een deel van het decor in brand uit, waardoor de show halsoverkop moest worden stilgelegd en het publiek in allerijl geëvacueerd moest worden.

Het is helaas niet de eerste keer dat er ongelukken gebeuren tijdens deze beruchte show. Vorig jaar nog raakte een vrouwelijke ruiter ernstig gewond na een val, waarbij ze met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht. En alsof dat nog niet genoeg was, werd de crew enkele maanden later ook nog eens geconfronteerd met een plotseling sterfgeval, wat resulteerde in een uitstel van de show. Het lijkt erop dat het noodlot de paardenshow Raveleijn achtervolgt.

Maar het drama in de Efteling stopt daar niet. Deze week vond er ook nog eens een angstaanjagende botsing plaats tussen de nostalgische stoomtrein en een vrachtwagen. Op een noodlottig moment, rond 13:00 uur op een doordeweekse dag, werd de stoomtrein van het pretpark aangereden door een zware vrachtwagen. De impact van de botsing bracht de stoomtrein abrupt tot stilstand, met enkele tientallen lichtgewonde passagiers tot gevolg. De getroffenen moesten met spoed naar de EHBO-post van het park voor medische behandeling.

Gelukkig lijken zowel het personeel van de stoomtrein als de vrachtwagenchauffeur relatief ongedeerd te zijn. Na de botsing werden grote schermen rondom de stoomtrein geplaatst om het zicht van de bezoekers te onttrekken, terwijl het personeel alles opruimde. Echter, volgens berichten zijn de schade aan de stoomtrein aanzienlijk en zijn er foto’s beschikbaar die de omvang van de ravage tonen.

Bron: