Hans Brunyanszki, de man van Tineke Schouten, heeft al jaren problemen met zijn gezondheid. Als gevolg van zijn suikerziekte moest zijn linkeronderbeen geamputeerd worden en nu uit Tineke opnieuw haar zorgen. ,,Hans heeft zoveel pijn.”

De aderen van Hans waren dermate dichtgeslibd dat de wonden aan zijn voeten niet meer genazen. Er was geen andere optie dan een beenamputatie. Hans heeft nu een kunstbeen en hoewel het de eerste periode goed ging, heeft hij nu weer een tegenslag te verwerken gekregen.

Verkeerde prothese
,,Hans heeft het een half jaar heel goed volgehouden en veel getraind met zijn been”, vertelt Tineke in gesprek met weekblad Story. ,,Maar het gaat de laatste tijd wat moeilijker. Hij moet ook weer aan de pijnstillers.”

Omdat Hans zoveel pijn heeft moet er nu een ander been worden aangemeten. ,,Deze prothese was dus niet helemaal de juiste”, legt Tineke uit. ,,Dat kan enkele weken tot maanden duren en ja, dan sta je dus weer even stil.”

Zwaar
Hoewel Hans het zwaar heeft, gaat hij niet bij de pakken neer zitten. ,,Hij is een echte ‘man-man’ in de zin van: niet zeuren, gewoon doorgaan. Hans heeft er natuurlijk wel eens dagen tussen zitten dat hij iets heeft van: als het zo moet, laat mij dan maar. Maar dat heeft volgens mij iedereen weleens, ook gezonde mensen.”

Bron: