Alweer een flinke tegenslag voor Ineke Geenen… Nadat zij eerst haar huwelijk had weten te redden, moest de vrouw van Humberto Tan ook nog eens alle zeilen bijzetten om haar winkeltje open te houden. Nu blijkt dat dat niet is gelukt. Ze moet haar kinderwinkel Geenius Babywaren sluiten.

Het leven van Humberto Tan en zijn vrouw Ineke lijkt nog altijd niet in rustig vaarwater te zijn gekomen. Nadat het huwelijk van de twee een flinke knauw had gekregen door de vermeende affaire van de presentator met Dionne Stax, werd zijn programma RTL Late Night ook nog eens van hem afgenomen. Beide zaken zullen beslist veel invloed hebben gehad op het gezinsleven van Humberto, die deze zomer wederom werd beschuldigd van ontrouw toen fotografe Fleur onbedoeld een boekje opendeed over haar relatie met de RTL-presentator. Terwijl Humberto en zijn vrouw hun huwelijk wisten te redden door middel van relatietherapie, speelde op de achtergrond voor Ineke nog een ánder groot probleem mee, haar kledingzaak.

Net als haar man heeft Ineke een voorliefde voor mooie kleding. Dat deed de Amstelveense besluiten een eigen zaak te beginnen. Ze richtte een bedrijf op met de naam Geenius Babywaren, een samenvoeging van haar achternaam Geenen en het Engelse genius, dat geniaal betekent. Onder deze naam verkocht zij babykleding en speelgoed, zoals een collectie babyspullen met typisch Hollandse kleuren en afbeeldingen, bijvoorbeeld een wikkelvestje met een molen erop. Daarop voortbordurend kwam Ineke met Belle en Beer, eigentijdse aankleedpoppen voor kinderen vanaf drie jaar. Met de verkoop van een 55 cm groot zwart pluche konijn wilde ze ’het kleurtaboe’ doorbreken. Maar desondanks is haar zaak ter ziele gegaan, zo is gebleken.

De jaarcijfers die Ineke deponeerde bij de Kamer Van Koophandel laten zien hoe belabberd de zaken gingen. Het eigen vermogen van haar winkel stond maar liefst 14.000 euro in het rood, wat wijst op verliezen, en er was bovendien sprake van een neerwaartse spiraal omdat de verliezen gedurende de jaren alleen maar groter werden. Bovendien stonden er schulden uit van ruim 26.000 euro. Uiteindelijk besloot Ineke de stekker eruit te trekken en hief ze haar babyspullenbedrijfje op. Nu is de vrouw van Humberto een eenmanszaak in communicatie begonnen. Hopelijk boekt ze daar meer succes mee.

Bron: Weekend Beeld: Youtube

Bron: