Het rustige imago van het Arnhemse vakantiepark van Peter Gillis blijkt verre van de werkelijkheid. Achter de schermen spelen zich duistere taferelen af. Volgens recente onthullingen vinden er op het park illegale praktijken plaats, waaronder prostitutie en drugsgebruik. Ook is er sprake van illegale bewoning door arbeidsmigranten.

De gemeente Arnhem is in alle staten en wil het vakantiepark permanent sluiten. Burgemeester Ahmed Marcouch stelt duidelijk dat de horeca van het park direct moet sluiten. Dit kwam aan het licht nadat SP-raadsleden Gerrie Elfrink en Sarah Dobbe een compromitterende video op Twitter plaatsten waarin zij rustig een drankje bestelden op het terras, ondanks het verbod. Dat filmpje kun je onderaan de tekst bekijken.

De situatie escaleert verder wanneer de burgemeester dreigt met een dwangsom van maar liefst 10.000 euro als Peter Gillis zich niet aan de regels houdt. Gillis lijkt zich echter weinig van de dreigementen aan te trekken en negeert de ophef.

Volgens de SP hebben eerdere meldingen over geweldsincidenten en illegale praktijken het vakantiepark in een kwaad daglicht gesteld. Raadslid Elfrink wijst Gillis met de beschuldigende vinger en stelt dat hij verantwoordelijk is voor het uitbuiten van arbeidsmigranten en het dakloos maken van gezinnen met kinderen.

Gemeenteraadsleden eisen niet alleen sluiting van de horeca, maar willen ook de erfpachtconstructie met Gillis beëindigen. Er wordt gepleit voor een nieuw hoofdstuk voor het vakantiepark, waarin veiligheid en leefbaarheid voorop staan.

Peter Gillis hult zich tot nu toe in stilzwijgen en lijkt de zaak te willen sussen. Het is echter de vraag of de situatie op het vakantiepark ooit nog normaal wordt, nu alle ogen gericht zijn op de schimmige gebeurtenissen die zich daar afspelen. De spanningen tussen de gemeente Arnhem en Gillis nemen met de dag toe, terwijl de bewoners wachten op een oplossing voor hun veiligheid en welzijn.

Hieronder het filmpje:

Bron: