Het Openbaar Ministerie gaat Ali B en Jeroen Rietbergen vervolgen voor seksueel misbruik bij het tv-programma The Voice of Holland. De zaak tegen Marco Borsato wordt geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs, zo heeft Openbaar Ministerie Midden-Nederland bekendgemaakt.

Aanleiding voor het onderzoek van justitie naar TVOH was een uitzending van BOOS, het YouTube-programma van presentator Tim Hofman, januari vorig jaar. Tientallen vrouwen zouden achter de schermen zijn lastiggevallen door coaches Ali B en Marco Borsato en bandleider Jeroen Rietbergen, de toenmalige partner van Linda de Mol.

Bij Ali B ging het onder meer om verkrachting en aanranding, bij Marco Borsato om betasting. ook van minderjarige meisjes, en bij Jeroen Rietbergen om betasting en het versturen van dickpics.

Regisseur
Het Openbaar Ministerie riep naar aanleiding van de uitzending slachtoffers op zich te melden en aangifte te doen. Het leidde tot aangiften tegen vier verschillende medewerkers. Eind april vorig jaar begonnen de onderzoeken, die nu dus zijn afgerond.

Het onderzoek naar de vierde medewerker werd door het OM al eerder afgerond. Dat betrof een regisseur die ervan werd beschuldigd dat hij vrouwen onzedelijk had betast en op de mond gezoend. Het OM besloot in november vorig jaar de regisseur niet te vervolgen omdat er geen bewijs was dat de aangiften ondersteunde.

Tegen Marco Borsato is ook nog aangifte gedaan van een zaak die geen verband houdt met The Voice of Holland. Daar loopt een apart onderzoek naar, waarvan de uitkomst nog niet bekend is.

Bron: