Een studente, Jana Leonhardt, is verliefd geworden op een man die 27 jaar ouder is nadat ze elkaar online ontmoetten en een sterke band ontwikkelden door hun gedeelde interesse in filosofie.

Op een dag ontdekte de 21-jarige Jana het YouTube-kanaal van Peter Heinrich, een 48-jarige filosofieleraar, en begon zijn video’s te bekijken.

Tot haar eigen verrassing voelde ze al snel een sterke aantrekkingskracht tot hem en besloot ze hem een e-mail te sturen.

In haar e-mail deelde ze iets over zichzelf en legde ze uit dat ze graag met hem wilde praten over filosofie.

Na de eerste e-mailwisseling begonnen Jana en Peter drie maanden lang berichten uit te wisselen voordat ze overschakelden naar FaceTime, waar ze urenlang met elkaar praatten.

Uiteindelijk besloten ze elkaar persoonlijk te ontmoeten, waarvoor Peter bijna 400 kilometer reed vanuit zijn huis in Frankfurt, Duitsland, om Jana in december 2017 te zien.

Jana werd meteen verliefd, maar Peter had aanvankelijk twijfels vanwege het grote leeftijdsverschil.

Na twee jaar casual daten kon hij zijn gevoelens echter niet langer onderdrukken en vroeg hij Jana om zijn vriendin te worden.

Hoewel hun ouders en vrienden aanvankelijk de relatie niet steunden, hebben ze geleidelijk aan leren accepteren dat de liefde tussen Jana en Peter geen grenzen kent.

Jana geeft toe dat ze in eerste instantie nooit had gedacht dat ze een relatie zou hebben met een veel oudere man, vooral niet toen ze 18 jaar oud was en zich vooral op haar opleiding wilde concentreren.

Hun relatie begon als een vriendschap gebaseerd op gedeelde interesses in filosofie, maar groeide al snel uit tot een diepere romantische band.

Ondanks de uitdagingen van het leeftijdsverschil en de afwijzing van sommige familieleden, blijven Jana en Peter geloven dat ware liefde geen grenzen kent en verspreiden ze deze boodschap via hun gezamenlijke Instagram-account.

Bron: