Wie vanmorgen op tijd wakker werd en naar buiten keek, kon de schitterende zonsopkomst niet missen. De zon scheen tegen de wolken aan, waardoor de lucht prachtig rood kleurde. Vandaag blijft het overwegend droog, op een paar plaatselijke regenbuien na.

Stevige wind

Met temperaturen die uitkomen tussen de zeven graden en in de provincie Zeeland zelfs rond de negen graden, is het vrij aangenaam. Wel staat er een stevige wind uit het oosten. Aan de kust en op de Wadden is windkracht zes mogelijk.
In het noorden van Nederland is de kans op het zonnetje het grootst, met een temperatuur van twaalf graden. Het warmst is het vandaag in Noord-Limburg en Oost-Brabant. Hier zijn temperaturen van 14 graden gemeten.

Morgen onheilspellend

Morgen wordt wat dat betreft van een hele andere orde, die gedomineerd gaat worden door regen, regen en nog veel meer regen. Hart van Nederland meldt dat de provincie Limburg het zwaarst getroffen gaat worden. ”Op sommige plekken kan er 30 millimeter vallen.”
En dat kan aansluitend zorgen voor grote problemen zoals kelders die onderlopen. Laten we hopen dat dit niet gaat gebeuren. In de rest van het wordt het een stuk droger, al zullen zelfs de drie noordelijkste provincies ook rekening moeten houden met neerslag.
Overmorgen, dinsdag, krijgen we te maken met de naweeën van de dag ervoor. Woendag en donderdag wordt het overwegend droog, waarbij het zonnetje zich flink laat zien. Op donderdag wordt het vijftien graden, maar vanaf vrijdag wordt het weer wisselvalliger.

Bron: