In donkere tijden moeten we altijd op zoek naar lichtpuntjes. Iedereen weet dat lachen gezond is, maar nu blijkt uit onderzoek dat ook wijn drinken met vriendinnen de levensverwachting kan verlengen. Natuurlijk met mate!

Eindelijk nog eens echt goed nieuws: we hebben geen excuus meer nodig om een heerlijk glas wijn af te slaan.

Onderzoek concludeert dat het drinken van wijn in aangenaam gezelschap de levensverwachting kan verlengen.

Een onderzoek van de Universiteit van Oxford geeft aan dat het drinken van wijn met vrienden niet alleen positieve effecten heeft op de mentale gezondheid, maar dat het bovendien ook nog eens goed is voor ons lichaam.

De studie bracht aan het licht dat tijd spenderen met vrienden hoe dan ook bevorderlijk is voor je algemene gezondheid. “Over het algemeen zien we vrienden ongeveer twee keer per week”, onthult dokter Robin Dunbar.

Betere stressbeheersing

De studie toont ook aan dat dames die af en toe een glaasje wijn nuttigen (niet iedere dag) beter kunnen omgaan met stress.

Ons lichaam scheidt dan oxytocine af, een stof die ook bekend is als het liefdeshormoon. Dat wordt aangemaakt als we tijd spenderen met dierbaren.

Oxytocine vermindert het stressgehalte in het lichaam. Daardoor voelen we ons beter en kunnen we beter afstand nemen van dagelijkse problemen.

“Hetzelfde geldt voor mannen, zelfs als ze anders met elkaar omgaan. Ze sporten meestal samen”, geeft dokter Robin Dunbar nog mee.

Dit is natuurlijk geweldig nieuws, maar het is wel belangrijk om met mate te drinken. Mediteren en sporten zijn uiteraard ook voortreffelijke manieren om stress te verminderen.

Bron: