Cilly Dartell (66) kampt al een tijd met longkanker doordat ze jarenlang heeft gerookt. Ondanks dat de Hart van Nederland-presentatrice ernstig ziek is, heeft ze geen spijt van het roken…

Dankbaar is Cilly Dartell, voor elke extra dag die ze leeft. Dit laat ze aan Weekend weten. In oktober vierde ze haar 66e verjaardag thuis in Florida, Amerika. ,,Ik heb een fantastisch leven”, zegt Dartell tegen Weekend, ondanks dat ze doodziek is.

Dit is niet de eerste keer dat Cilly kanker heeft. In 2016 was de presentatrice ook ernstig ziek maar was het niet uitgezaaid. ,,In 202 kreeg ik weer de diagnose kanker. Alleen dan de uitgezaaide versie”, vertelt ze. Dartell gelooft er heilig in dat de kanker komt door haar verslaving voor roken. ,,Ik heb lang gerookt. Voor mij is het niet verbazingwekkend dat je dan longkanker krijgt”. Of ze spijt heeft? ,,Nee, echt niet”, antwoordt je aan Weekend. ,,Ik heb absoluut geen spijt want ik heb geleefd zoals ik wilde leven.”

Heroïne

Wel vindt ze dat ,,roken de meest onderschatte verslaving in de wereld is. Minstens zo heftig als verslaafd zijn aan heroïne”. Dartell vertelt dat ze het erg moeilijk vond om te stoppen. ,,Ik ben blij dat ik er nu vanaf ben. En ook al heel lang, want ik ben in 2006 gestopt”. Toch heeft ze er vrede mee en is dankbaar voor alles wat ze heeft kunnen doen.

Cilly leeft vooral in het nu en geeft zichzelf zeker geen tien jaar meer. ,,Ik kijk hoe ik me morgen voel en pak die momenten gewoon”. Ze zegt gelukkig te zijn maar ook weer raar vindt klinken gezien ze ernstig ziek is. ,,Ik prijs me rijk met die mannen”, en doelt op haar man en kinderen.

Bron: