Peter Gillis, de bekende tv-ster en campingmagnaat, wordt opnieuw geconfronteerd met juridische problemen. Een van zijn werknemers, horecamanager Samir, heeft een rechtszaak tegen hem aangespannen. Samir, die ook te zien was in het televisieprogramma ‘Massa is Kassa’, beweert dat hij gedwongen werd om te blijven werken terwijl hij ziek was, en dat hij niet werd betaald voor de overuren die hij heeft gemaakt.

Een woordvoerder van de rechtbank in Eindhoven heeft dit bevestigd aan het AD. Volgens de krant is Samir verontwaardigd omdat hij zijn overuren nooit heeft ontvangen en omdat hij onder druk gezet werd om te werken terwijl hij ziek was.

De zaak draait om een periode van vijf jaar waarin Samir jaarlijks vele uren extra heeft gewerkt die niet zijn uitbetaald. Ondanks dat een beroepscommissie zich al eerder over de kwestie heeft gebogen, zou het oordeel door Peter Gillis naast zich zijn neergelegd. Als gevolg van het geschil en de arbeidsdruk is Samir in een burn-out beland. Desalniettemin blijft hij officieel in dienst bij het bedrijf van Gillis.

De rechtszaak staat gepland voor 28 februari in de rechtbank van Eindhoven. Voor Peter Gillis is het niet de eerste keer dat hij voor de rechter moet verschijnen. Eerder heeft zijn ex-vriendin, Nicol Kremers, meerdere aangiftes van mishandeling tegen hem ingediend. Recentelijk heeft Gillis ook zijn vergunning voor vakantiepark Prinsenmeer verloren.

Bron: