Noa Vahle kwam niet toe aan het verwerken van haar eigen verdriet in de periode van het Voice-schandaal omdat ze haar moeder wilde steunen. Dat zegt de 23-jarige Vahle in het LINDA.meiden Winterboek. ‘Nu waren de rollen ineens omgedraaid. Ik was veel thuis, belde haar vaker.’

Jeroen Rietbergen, die al jaren een relatie met Linda de Mol had, was een van de vier personen waar de beruchte Boos-uitzending van Tim Hofman om draaide. Hij gaf onmiddellijk toe zich grensoverschrijdend te hebben gedragen tegenover jonge vrouwen die betrokken waren bij het programma. De Mol maakte toen meteen een einde aan de relatie, maar kreeg bakken kritiek over zich heen. Zo werd er onder meer gesuggereerd dat De Mol wel op de hoogte moest zijn geweest van het grensoverschrijdende gedrag van Rietbergen.

Vahle noemt die periode ‘verschrikkelijk’, maar vindt het ‘het allerergst’ dat haar moeder dagelijks te maken had met haatreacties en mensen die van mening waren dat ze niet meer kon terugkeren op de buis. Volgens Vahle heeft haar moeder namelijk niets te maken met de hele gebeurtenis. ,,Mijn moeder is een sterke vrouw, niets kon haar raken. Daar keek ik tegenop, maar nu waren de rollen ineens omgedraaid. Ik was veel thuis, belde haar vaker”, legt ze uit. Daardoor realiseerde Vahle zich later pas dat ze niet toekwam aan het verwerken van haar eigen verdriet.

Het werd Vahle uiteindelijk te veel, waardoor ze de keuze maakte om met een professional in gesprek te gaan. Hoewel ze het lastig vindt om dat te onthullen, moet ze ook bekennen dat ze er baat bij heeft gehad. ,,Het helpt wel: je verhaal ergens kunnen vertellen en het daar dan ook even te laten.”

Inmiddels focust Vahle zich weer op de leuke dingen in het leven en ook De Mol staat weer gelukkiger in het leven. Want, zo stelt Vahle, ‘na een tijdje moet je ook door’. Boosheid, verdriet en teleurstelling zijn emoties die nog altijd aanwezig zijn. Maar Vahle wil ook niet vergeten wie Rietbergen voor haar was. Bovendien heeft Rietbergen volgens de sportverslaggeefster aan zichzelf gewerkt. ,,Ik geloof dat mensen een tweede kans verdienen. Je kan alleen niet zomaar zeggen: ‘Oké, nu doen we allemaal weer normaal.’ Zoiets kost tijd.”

Gespot in Parijs

Hoewel Linda de Mol haar relatie met Rietbergen heeft verbroken, werden de twee in februari gespot in Parijs. Ook gingen er geruchten dat ze weer samen zouden zijn. De Mol wilde geen opheldering geven over haar relatiestatus en stelde ‘niemand een verklaring schuldig te zijn’. ,,Het enige dat ik erover wil zeggen is dat ik na een jaar tot de conclusie gekomen ben dat ik iets uit te zoeken heb. En daar wil ik het bij laten.”

Bron: