Het zit Marco Borsato beslist niet mee. Deze week heeft het Openbaar Ministerie laten weten dat ze genoeg bewijs hebben om Marco te vervolgen voor een zedendelict bij een minderjarig meisje. Marco is er kapot van en heeft via zijn advocaten laten weten “teleurgesteld” te zijn over de vervolgbeslissing. Maar Yvonne Coldeweijer denkt er anders over. Zij is er heilig van overtuigd dat er iets heeft plaatsgevonden.

‘Genoeg bewijs voor vervolging’

Op haar fameuze juicekanaal schrijft Coldeweijer hoe zij denkt dat de vork in de steel zit: “Zijn advocaten hebben gister in de media gebracht dat zij graag een dossier willen inbrengen met 29 getuigenverklaringen van mensen die zeggen dat het zou gaan om smaad en laster. Ik denk niet dat deze 29 mensen erbij waren toen hij met zijn vingers aan haar geslachtsdeel zat. Dat is ook de reden dat het OM deze 29 verklaringen op dit moment niet in behandeling wil nemen. Het OM heeft genoeg bewijs om over te gaan tot vervolging van dit pure strafbare feit. Het seksueel misbruik. Dat staat op zichzelf.”

Therapiesessie op kosten van Borsato

Volgens La Coldeweijer heeft de inmiddels geboycotte zanger het meisje destijds zelfs therapiesessies aangeboden: “Hij heeft haar daar dus ook in ondersteund, onder begeleiding van therapeuten. Misschien dat hij niet helemaal besefte dat zij het betasten niet wilde. Maar ze was 15, dus hij had sowieso zijn poten thuis moeten houden.”

Opgenomen gesprek

Maar het belangrijkste bewijsstuk lijkt een audioopname, waarvan het transcript in de rechtszaak openbaar zal worden. Yvonne: “Toen de moeder van het meisje, die dus al 25 jaar werkte voor Marco, het dagboekje (ook bewijs) las van haar dochter is ze vrijwel direct naar Marco toegegaan en heeft hem geconfronteerd. Zijn reactie is opgenomen en wat hij daarop gezegd heeft vind het OM bewijs dat hij het inderdaad gedaan heeft.”

Kortom, Marco heeft zichzelf erbij gelapt en na twee jaar onderzoek ziet het OM geen andere optie dan de zanger vervolgen voor deze misdaad. Wordt vervolgd…

Bron: