Het is vrijdag en we hebben besloten om de dag te beginnen met het voorleggen van een rekensom. En dat is allesbehalve een makkie. Althans, voor de meeste mensen want gebleken is dat 97 procent van iedereen die het antwoord denkt te weten, het fout heeft.

Hersenen

Voordat we doorgaan naar de oplossing van de rekensom, vertellen we je eerst iets meer over de voordelen die rekenen voor je hersenen hebben.
Het is natuurlijk algemeen bekend dat je hersens prikkels en uitdagingen nodig hebben. Rekensommen, maar ook puzzels zijn een prima manier om je brein te trainen. Het verbetert onder meer je cognitieve vaardigheden zoals geheugen, aandacht en logisch redeneren.
Mensen onderschatten het vaak, maar rekensommen stimuleren probleemoplossende vaardigheden en creatief denken. Om nog maar te zwijgen over het euforische gevoel dat je krijgt wanneer je het antwoord correct hebt.
Onderstaande rekensom gaat momenteel het hele internet over. Waarom? Wellicht omdat veel mensen peinzen over wat nu het juiste antwoord is. We zien:

De oplossing

De oplossing van deze rekensom kan op twee manieren worden berekend. Onderstaand laten we zien hoe dit in elkaar zit.

Manier I:

1+4=5 -> 1×4+1 = 5
2+5=12 -> 2×5+2 = 12
3+6=21 -> 3×6+3 = 21
5 +8 = ? -> 5×8+5 = 45
Er bestaat echter nog een manier om achter de oplossing te komen van deze pittige som.

Manier II.

1+4=5
2+5+(5)=12
3+6+(12)=21
4+7+(21)=32
5+8+(32)=45
Welke wijze je ook gebruikt om de correcte uitkomst te vinden, in beide gevallen is het antwoord 45.. Had jij het goed? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht.

Bron: