Na jaren van stilzwijgen komt Nicol eindelijk met de waarheid naar buiten over haar relatie met Peter Gillis. Terwijl Peter beweert dat ze als goede vrienden uit elkaar zijn gegaan, onthult Nicol een angstaanjagend verhaal vol mishandeling en onderdrukking. In een interview met weekblad Party doorbreekt ze het zwijgen en kondigt ze aan dat ze aangifte gaat doen tegen Peter.

In het openhartige gesprek legt Nicol uit dat ze jarenlang ongelukkig was, terwijl ze in de realityserie Massa is Kassa een masker opzette. “Ik moest doen alsof alles goed ging, terwijl ik me diep van binnen verschrikkelijk voelde”, bekent ze. “Ik speelde een rol, omdat ik te bang was om de waarheid te vertellen.”

De mishandelingen waren volgens Nicol niet beperkt tot één incident. “Ik ga aangifte doen van alle mishandelingen. En dat zijn er nogal wat”, onthult ze moedig. Maar waarom heeft ze niet eerder aangifte gedaan? “Ik was bang. Bang voor wat hij zou doen.”

Peter reageert in het nieuwe seizoen van Massa is Kassa verbaasd over Nicol’s afwezigheid na hun breuk. Maar Nicol onthult dat Peter haar het contact met iedereen heeft verboden, inclusief Mieke, een goede vriendin van haar. “Peter dwong me het contact met iedereen te verbreken. Met Mieke, zijn kinderen en zelfs met het personeel van de vakantieparken”, legt ze uit. “Meneer Gillis zorgt er namelijk voor dat iedereen die nog contact met mij heeft, directe gevolgen kan ondervinden. Ze zijn ook bang om hun baan te verliezen.”

Hoewel er in de serie veel over Nicol wordt gesproken, geeft ze toe dat ze niet kijkt naar de afleveringen. “Het had niet gehoeven, wat mij betreft. Nee, ik kijk niet. Maar ik keek ook al niet toen ik nog wel deel uitmaakte van de serie.”

Bron: