Afgelopen donderdag was een teleurstellende dag voor Nederlandse muziekliefhebbers, want Mia Nicolai en Dion Cooper werden uitgeschakeld op het Eurovisie Songfestival.

Ondanks hun inspanningen en het lovende commentaar van Jantje Smit over hun optreden van “Burning Daylight” als ‘loepzuiver’ en ‘glashelder’, hebben ze de volgende ronde niet gehaald.

Hoewel het jammer is dat Mia en Dion vroegtijdig naar huis moesten, kan het ook als een opluchting worden gezien.

Het is namelijk bekend dat Mia in haar hele leven slechts 20 keer heeft opgetreden, en dat voor een maximum van 250 mensen.

Dion Cooper heeft ook niet veel podiumervaring. Het is duidelijk dat ze nog een lange weg te gaan hebben om zich te meten met de andere getalenteerde deelnemers.

Gelukkig betekent hun uitschakeling niet dat Nederland helemaal niet meer vertegenwoordigd is in de competitie.

Er blijkt namelijk een Nederlandse danser in de Finse delegatie te zitten. Het gaat om Jesse Wijnans, een 34-jarige danser die in een opvallend roze pakje het podium deelt met zanger Käärijä.

Het is geweldig om te zien dat er toch nog iemand uit Nederland betrokken is bij het evenement. We zijn trots op Jesse en zijn bijdrage aan het optreden van Finland.

Voor velen is Jesse Wijnans geen onbekende. Hij heeft al meegedaan aan bekende televisieprogramma’s zoals Dancing with the Stars en The Big Show van Ruben Nicolai.

Daarnaast stond Jesse eerder op het Eurovisie Songfestivalpodium in Rotterdam als een van de dansers in het ensemble. Hij heeft dus al de nodige ervaring in de internationale muziekwereld.

Naast Finland zijn er nog negen andere landen die zich hebben geplaatst voor de finale aanstaande zaterdag: Kroatië, Moldavië, Israël, Portugal, Zwitserland, Tsjechië, Zweden, Servië en Noorwegen.

Volgens de bookmakers is er één grote favoriet voor de overwinning, namelijk de Zweedse zangeres Loreen. Het belooft dus een spannende en spectaculaire finale te worden.

Hoewel Mia en Dion niet verder zijn gekomen, kunnen we trots zijn op hun deelname en de inzet die ze hebben getoond.

Het Eurovisie Songfestival is een competitie met sterke concurrentie, en alleen al deel uitmaken van dit internationale evenement is een grote prestatie op zich.

We hopen dat ze blijven groeien als artiesten en in de toekomst nog meer kansen krijgen om hun talent te laten zien.

Nu alle ogen gericht zijn op de finale, zullen we onze steun blijven geven aan Jesse Wijnans en de andere getalenteerde deelnemers die Nederland vertegenwoordigen.

Laten we genieten van een avond vol muziek, passie en verrassingen, en wie weet brengen ze ons volgend jaar wel de gewenste overwinning.

Bron: