Lang kregen kijkers geen genoeg van het gegil van Martien, het roekeloze rijgedrag van Erica en de talloze wijntjes die voorbijkomen. Maar de laatste tijd ging het niet zo lekker met Chateau Meiland: de kijkcijfers dalen. En dat bedreigt het voortbestaan van Chateau Meiland, want Martien heeft altijd gezegd dat hij de stekker eruit trekt als geen hond meer voor de buis zit.

Kritiek

Daarnaast zwelt de kritiek op de realityserie aan. De ene vindt het net een klusprogramma lijken, terwijl een ander het allemaal wel erg nep en gescript vindt. De familie is namelijk al het hele seizoen aan het klussen aan hun nieuwe bed and breakfast Code Rosé in Noordwijk, dat kort geleden opende. Kijkcijferorakel Tina Nijkamp voorspelde op Instagram Stories een vrije val in de kijkcijfers: ‘AIs het tijd voor verandering van het format en is Code Rosé gewoon teveel uitgemolken? Dit was namelijk aflevering 14. 14 ja. En allemaal over B&B Code Rosé. Alle afleveringen leken op elkaar’.

Loos alarm

Maar nu de cijfers van uitgesteld kijken binnen zijn, blijkt het loos alarm. Kijkers blijken het programma namelijk wél erg graag terug te kijken. ‘We zien dat Chateau Meiland nu toch weer boven de miljoen uitkomt’, concludeert Tina vandaag op Instagram Stories. ‘Gelukkig voor de fans, voortbestaan van de serie dus nu niet in gevaar.’

Bron: