Natacha Harlequin heeft zichzelf niet populair gemaakt door de zaak van Ali B aan te nemen. In eerste instantie was het sowieso al een raadsel wat Harlequin voor Ali zou kunnen betekenen aangezien hij al een leger aan advocaten voor zijn karretje had gespannen. Harlequin bleek een beetje te moeten fungeren als spreekbuis richting het Nederlandse volk op televisie. Ze moest er dus voor zorgen dat wij met z’n alle wat minder slecht over Ali zouden gaan denken. Iedereen heeft kritiek op Harlequin vanwege deze actie waar ze ongetwijfeld veel geld voor heeft gekregen. Of ze ooit nog bij Shownieuws aan mag schuiven is maar de vraag. En als advocaat heeft ze het blijkbaar ook niet zo best gedaan.

Wat is de taak van Natacha Harlequin?

Victor Vlam, die vorige week ook kritiek had op Harlequin, zegt nu in podcast De Communicado’s: “Ik moet je eerlijk zeggen: ik heb me de hele week zitten afvragen wat nou precies haar taak was, want bij Renze aan de talkshowtafel zat ineens Bart Swier. Ja, je zou denken dat de media-advocaat van Ali B daar dan gaat zitten, maar dat was niet het geval. Je zag dat ze verder ook niet zo heel veel te doen had, want niet zij maar Ali zelf gaf allerlei interviews aan journalisten bij de rechtbank. Nogmaals: je zou verwachten dat de media-advocaat dat dan doet, dus waarom zij in hemelsnaam is ingehuurd… Het werd mij alleen nog maar minder duidelijk die week.”

Co-host Lars Duursma: “Ik denk juist omdat zij zelf die lat zo hoog heeft gelegd, de beeldvorming extra schadelijk uitpakte voor Ali B. Er was geen bom, dus viel het tegen, dus heeft dit zijn zaak alleen maar beschadigd volgens mij. […] Natacha heeft echt ongelofelijk zitten blunderen. Echt ongelofelijk zitten blunderen.”

Waar was Natacha?

Lars merkt op dat Ali in de lunchpauze een uur lang de pers in zijn eentje te woord stond. Precies dáár moet Harlequin bij zijn zegt Lars: “Er was woensdag een lunchpauze en Ali B zat een uur lang de pers te woord te staan en toen las ik dus dat zij daar niet bij was… Omdat zij zelf even aan het lunchen was. Toen dacht ik: je had één taak deze week… Namelijk Ali B helpen bij zijn media-optredens en voorkomen dat hij in de problemen komt. En op het moment dat hij een uur lang de pers te woord gaat staan, vind jij het belangrijk om even ergens lunch te gaan halen.” Victor merkt op: “Het was kennelijk een heerlijk broodje zalm, zullen we dan maar concluderen, maar dat is inderdaad bizar gedrag. Op dat soort momenten wil je er als media-advocaat echt heel graag bij zijn natuurlijk…”

Of Natacha Harlequin haar baan bij Shownieuws én als succescvol advocaat nu op haar buik kan schrijven is nog maar de vraag! Hieronder de volledige podcast:

Bron: