Het afscheid bij FC Volendam viel Jan Smit zwaar. En nu kan hij ook een andere club uit zijn agenda schrappen…

Na bijna tien jaar bestuurslid te zijn geweest, werd Jan Smit ontslagen bij FC Volendam. En nu komt daar nóg een afscheid bij, want Jan laat weten dat hij gestopt is met zijn succesgroep KluBBB3.

‘Geen plan meer’

In Duitsland was KluBBB3, die bestaat uit de Belg Christoff de Bolle, Duitser Florian Silbereisen en uiteraard Jan Smit, een groot succes. Helaas heeft het succes slechts drie jaar mogen duren. En hoewel er de afgelopen jaren vaak over een reünie is gesproken, zegt Jan dat de stekker er nu definitief uit is getrokken.

,,Er is geen plan meer, we zijn zeker gestopt”, onthult Jan aan Dag Allemaal. ,,Ik heb nog wel af en toe contact met de jongens. We zijn nog steeds heel goed bevriend, maar mijn focus ligt momenteel niet op KluBBB3. Ik vind het gewoon niet meer zo spannend.”

Mentaal ingestort

Waarom de mannen de stekker eruit hebben getrokken is onduidelijk, maar wellicht heeft het te maken met de soloprojecten waar ze alledrie druk mee zijn. Ook is KluBBB3 in Nederland en België nooit zo’n groot succes geworden als in Duitsland. En Jan wil absoluut niet meer gaan touren in Duitsland.

,,Ik doe niets meer wat mezelf schaadt. Tournees in Duitsland bijvoorbeeld. Dat heeft me geen goed gedaan”, zegt Jan daarover. ,,Ik ben op een gegeven ogenblik mentaal ingestort. Dat had deels te maken met het feit dat we tweehonderdvijftig keer per jaar in Duitsland aan het werk waren. Dat was voor mij iets te extreem.”

Bron: