Matthijs van Nieuwkerk is sinds het onthullende artikel over hem in De Volkskrant gestopt bij omroep BNNVARA met zijn werkzaamheden. Matthijs is sindsdien vrijwel spoorloos verdwenen en zou als kluizenaar in zijn huis leven. De presentator is er momenteel blijkbaar even tussenuit voor wat ontspanning.

Van Nieuwkerk was groot in het nieuws toen De Volkskrant allerlei misstanden op de werkvloer bij De Wereld Draait Door aan wist te kaarten. De presentator zou soms als een tiran tekeer zijn gegaan tegen collega’s achter de schermen. De meest heftige gebeurtenis die werd beschreven was die met een geluidsman. Van Nieuwkerk zou de geluidsman, die volgens Van Nieuwkerk verantwoordelijk zou zijn voor een foutje in de uitzending, op zijn knieën hebben gedwongen om “Sorry meneer Van Nieuwkerk” te zeggen. De kritiek op Van Nieuwkerk was gigantisch waardoor werkzaamheden neergelegd zijn. De presentator werd sporadisch nog gespot rondom zijn huis in het Achterhoekse Eefde.

Matthijs van Nieuwkerk ziet er ‘uitgeput’ uit

Van Nieuwkerk heeft achteraf spijt betuigd: “Ik merk dat er veel emoties om de voorrang strijden. Schaamte voor de angst die redacteuren hebben gevoeld, spijt dat ik een – letterlijk – blinde ambitie had en daardoor over grenzen ben gegaan, verdriet over dat De Wereld Draait Door, toch mijn levenswerk, wankelt.” Sindsdien is er weinig van de presentator vernomen die in het openbaar met een petje op door het leven gaat. Met de Nederlandse juicekanalen ben je echter nergens meer veilig voor de Nederlandse vakantiespionnen. Juicechannel heeft een foto van Van Nieuwkerk in Portugal ontvangen: “Van Nieuwkerk is door een volgers gespot op het vliegveld van Portugal. De presentator is de laatste tijd in het nieuws geweest vanwege zijn houding […] Sindsdien is het stil. Nu dus toch een teken van leven.” Op social media reageren mensen verontrust, Van Nieuwkerk zou er ‘uitgeleefd en uitgeput’ uitzien. De foto van Juicechannel hier:

Bron: