Peter Gillis, de eigenaar van honderden motoren en luxe auto’s, heeft mogelijk weer een nieuw geschil toegevoegd aan zijn groeiende lijst met overheidsinstanties. Dit keer gaat het over zijn nieuwste aanwinst, de Mercedes-AMG GT Black Series, die opvallend groene kentekenplaten draagt.

Volgens bronnen gaat het om Oostenrijkse Zoll-kentekenplaten, die bedoeld zijn voor tijdelijke overbruggingsritten binnen de Europese Unie. Dit is een slim trucje van Gillis, want zolang hij in Nederland geen kenteken aanvraagt voor zijn dure bolide, hoeft hij geen Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM) af te dragen. Voor een auto als deze kan dit al snel oplopen tot een ton.

Maar de grote vraag is of de Belastingdienst het goedkeurt dat Gillis maandenlang op deze tijdelijke kentekenplaten blijft rijden. Een belastingexpert liet weten: “Het gebruik van deze kentekenplaten voor een langere periode dan noodzakelijk kan worden gezien als belastingontwijking. Het is mogelijk dat de Belastingdienst dit gaat onderzoeken en dat Gillis alsnog een flinke naheffing kan verwachten.”

Bron: