Het weer is tot nu toe nog niet om over naar huis te schrijven, maar daar gaat volgende week eindelijk dan toch verandering in komen. Voordat het zover is, moeten we de aankomende dagen nog wat buien slikken. Maar daarna wordt het snikheet.

Hondenweer

We beginnen met vandaag. Dat is weer om te janken. Het oosten van het land staat vanmiddag pittige buien en onweer te wachten.
In zowel het westen als het noorden van het land blijft het droog, en breekt het zonnetje door. De temperatuur komt, verspreid over het land, uit tussen de 19 en 22 graden. Vanavond en vannacht trekken er op meer plekken regen- en onweersbuien over.

Regen en onweer

Wordt het morgen dan eindelijk beter weer? Het antwoord hierop is een volmondige nee. We krijgen opnieuw te maken met regen en onweer.
De eerste dag van het weekend, zaterdag, schijnt de zon. Het is echter niet uitgesloten dat er lichte buien zullen vallen.

Zomer barst los

Maar dan gaat het komen, want door de oostenwind is er warme lucht onderweg naar ons land. En dat gaan we gelukkig ook merken.
Aanstaande zondag wordt het met 24 graden. Wellicht nog belangrijker: het gaat voor de verandering een keer niet regenen.
In de daaropvolgende dagen loopt de temperatuur steeds verder op. In de loop van de week mogen we rekenen op zo’n 25 tot 30 graden. Monsterhitte? Natuurlijk niet, maar dat vinden we gewoon een schitterend woord. Dus vandaar.
Warm gaat het dus in elk geval wel worden. Eindelijk!

Bron: