Monica Geuze heeft laten weten dat ze niet heel blij is met de naam van haar dochtertje. Haar 5-jarige dochter heet Zara-Lizzy en dat bleek achteraf minder goed te werken dan dat ze voor ogen had. In gesprek met Kaj Gorgels legt ze uit waarom.

Unieke naam

Iedereen die een kindje in verwachting heeft, wil graag een bijzondere en unieke naam. Heel veel namen vallen vaak vanzelfsprekend al af omdat je iemand kent met die naam. Zo ook voor Monica, die haar dochter graag Lizzy wilde gaan noemen. Het enige minpuntje was dat ze veel mensen kent die Lizzy heten.
Om die reden besloot ze een andere naam te gaan zoeken voor haar dochter. Uiteindelijk kwam ze uit bij Zara, wat ze ook een mooie naam vond. Omdat ze toch Lizzy niet los kon laten besloot ze er Zara-Lizzy van te maken. Een unieke naam natuurlijk, en de bedoeling daarachter was dat haar roepnaam Lizzy zou worden. Nu 5 jaar later blijkt dat die naam helemaal niet goed werkt.

Zara-Lizzy

Monica hoopte dat de roepnaam Lizzy bij mensen zou blijven hangen maar het tegendeel is waar. Iedereen noemt haar dochter gewoon Zara-Lizzy, wat natuurlijk niet de bedoeling was.
Ze vertelt aan Kaj: “En dan denk ik nu de hele tijd van: ja, kutzooi, nu noemt iedereen haar al Zara-Lizzy, en eigenlijk wilde ik naar haar roepnaam Lizzy toe. Maar dat is een beetje gek nu.”
Ze twijfelt er dan ook aan om de naam van haar dochter gewoon naar Lizzy te veranderen. Kaj vindt dat ze zich niet zo aan moet stellen en dat de naam gewoon bij haar dochter past.
Zelf blijft ze erover twijfelen, maar ze zal het sowieso eerst met de vader moeten bespreken. Zara-Lizzy’s vader is de Zuid-Afrikaanse profvoetballer Lars Veldwijk, die momenteel ergens in Azië over de velden hobbelt.

Bron: