De vijfjarige Zoey Catherine Daggett was een levendige, speelse meid, typerend voor een kind van haar leeftijd.

Onlangs overleed Zoey, op 4 juli, aan de gevolgen van kanker. Over de hele wereld bieden mensen steun aan haar ouders, die rouwen om hun geliefde dochter. Ontroerende foto’s van Zoey’s laatste momenten zijn gedeeld op Facebook.

Zoey was pas drie toen bij haar kanker werd vastgesteld. Ze groeide op in een warm gezin, vol energie en levensvreugde, kenmerkend voor haar leeftijd. Ze was een vrolijk, speels en gelukkig kind.

Echter, na een val tijdens het spelen en het verlies van kracht in haar handen, zoals gemeld door CBS8, brachten haar ouders haar naar het ziekenhuis. Daar kregen ze het hartverscheurende nieuws te horen: Zoey had DIPG, een zeldzame en agressieve vorm van hersenkanker.

“We waren radeloos en wisten niet waarheen te gaan,” deelde moeder Casey met Daily Mail. Het gezin stond voor een ondenkbare tragedie en bleef desondanks sterk voor Zoey. Ze onderging gedurende twee jaar meerdere behandelingen. Een stralingsbehandeling in Duitsland leek aanvankelijk succesvol, maar uiteindelijk kon ook die de ziekte niet langer afremmen.

Haar gezondheid verslechterde snel, en op 4 juli 2018 overleed Zoey vredig thuis in de Verenigde Staten.

In de dagen voor haar overlijden realiseerden haar ouders zich dat ze nog enkele kostbare momenten met haar hadden. Tot haar laatste ademtocht bleef Zoey vreugde verspreiden. Haar ouders nodigden familie en vrienden uit om afscheid te nemen.Nu heeft haar moeder de dappere beslissing genomen om deze laatste momenten op Facebook te delen. “Ik deelde het, want ondanks het verdriet, zien wij het als een prachtig moment,” vertelde Casey aan Daily Mail.

De foto laat de ouders zien, liefdevol omarmend hun dierbare dochter, gezeten op de bank, met de hond aan moeders zijde. Ze zongen Disney liedjes en keken naar een Harry Potter film, en in die serene sfeer, verliet Zoey deze wereld. Een halfuur na de film stopte haar hart met kloppen.

“Ik had nooit gedacht dat ik zoiets zou delen, maar ik wilde deze momenten vastleggen voor altijd,” zei ze tegen Daily Mail.

Via de Facebookpagina ‘Zoey’s Light’ wil de familie de hoop en het licht dat Zoey verspreidde voortzetten. Ze streven ernaar Zoey’s kracht te gebruiken als inspiratiebron voor anderen, om liefde en dankbaarheid te verspreiden, elke dag weer.

Bron: