Marco Borsato wordt ervan beschuldigd tussen 2014 en 2019 een minderjarig meisje te hebben aangerand. Het meisje, dat inmiddels 22 jaar is, heeft aangifte tegen de zanger gedaan. Haar moeder doet voor het eerst haar verhaal over de situatie.

Het misbruik duurde volgens de 22-jarige vrouw, die toen minderjarig was, van 2014 tot 2019. In die jaren stelt ze dat er sprake is geweest van het plegen van ontuchtige handelingen. De zaak kwam aan het licht omdat de moeder van het meisje haar dagboek vond en daar een beschrijving van het vermeende misbruik onder ogen kreeg.

Vraagtekens

Volgens Marco spreekt zijn vermeende slachtoffer niet de waarheid en om die reden deed hij een tegenaangifte wegens het doen van een valse aangifte. Sindsdien krijgen het vermeende slachtoffer en haar moeder veel kritiek over zich heen. Zo plaatst Ruud de Wild vraagtekens bij het verhaal van het meisje. ,,Stel je nou eens voor dat het toch een vergissing was en dat mevrouw misschien toch niet helemaal heeft gezien wat er gebeurd is of dat het niet waar is”, zei hij in zijn radioshow.

Dergelijke uitspraken hebben grote impact op het vermeende slachtoffer, maar haar moeder begrijpt wel dat er vraagtekens worden geplaatst bij het verhaal. ,,Ik weet toevallig dat het wél waar is, maar als je dat niet zeker weet, is zo’n gedachte heel begrijpelijk”, vertelt ze in weekblad Story.

‘Onverteerbaar’

Ook wil ze benadrukken dat zij en haar dochter absoluut niet erop uit zijn om Marco Borsato kapot te maken. ,,Dat is niet wat ik wil. Natuurlijk vind ik dat iedereen de gevolgen van zijn eigen daden moet dragen. Maar ik vind het, naast het feit dat het onverteerbaar is dat het überhaupt is gebeurd, ook voor hem en zijn familie heel verdrietig.”

‘Hij wilde haar niet beschadigen’

De situatie is voor beide partijen verdrietig, benadrukt de moeder. ,,Ik denk dat hij haar niet heeft willen beschadigen. Het is echter wel gebeurd en daar zal hij mee moeten leren leven. Marco’s dierbaren lijden hier ook onder. Dat vind ik verschrikkelijk.”

Bron: