In Nederland heerst grote vraag naar deskundige vakmensen. Toch lijkt het vinden van een loodgieter voor veel mensen een uitdaging. In het ergste geval moet je een maand wachten voordat er een loodgieter beschikbaar is. Vanwege lekkages, verstopte pijpen en defecte verwarmingssystemen hebben veel huishoudens dringend behoefte aan deze diensten.

Aanzienlijk tekort aan loodgieters

Het feit dat er een groot tekort is aan deze vakmensen heeft met verschillende dingen te maken, waaronder de huidige wooncrisis. Door het woningtekort niet aan te pakken in combinatie met de overgang naar duurzame energiebronnen, leidt ertoe dat de vraag nog groter wordt.

Aan de andere kant heb je het feit dat veel mensen gewoonweg niet denken om te beginnen aan een praktische baan, en dat is doodzonde. Gelukkig is er ook een grote groep mensen die optimaal weet te profiteren van het tekort aan vakmensen. Mo Talbi is een van deze personen.

Loodgieter Mo rijdt Ferrari

Mo Talbi, directeur van Loodgieter Randstad BV en actief in Noord- en Zuid-Holland, ervaart de drukte aan den lijve. Hij vertelde aan De Gelderlander: “Mijn dag bestaat uit non-stop van de ene naar de andere afspraak rijden, veelal voor spoedgevallen. Huiseigenaren bellen me wanhopig op voor onmiddellijke hulp. Soms adviseer ik ze om eerst elders hulp te zoeken en mij als laatste redmiddel te bewaren, maar vaak hebben ze geen alternatief. Gelukkig doe ik dit werk met veel plezier; ik help mensen graag.”

Ook het uurtarief is erg aantrekkelijk voor de ondernemer: “Met een uurtarief van 80 euro en werkweken van 80 uur verdien ik uitstekend. Klanten zijn soms verrast over hoeveel ik verdien. Onlangs vertelde een advocaat me dat hij het verkeerde beroep had gekozen omdat ik meer verdiende dan hij. Dit is het directe gevolg van de bouwactiviteiten en het schaarse aanbod van loodgieters.”

Bron: