Miljuschka Witzenhausen, die vroeger erg dun was en nu wat meer gewicht heeft, zegt altijd dat ze zich nu veel beter voelt in haar eigen huid dan vroeger. Ze heeft het losgelaten om aan de standaarden te voldoen die ons opgelegd worden over hoe we eruit moeten zien.

Miljuschka plaatste onlangs een foto op haar Instagram account waarop te zien is hoe ze er vroeger uitzag en hoe ze er nu uitziet. Het is een enorm verschil, maar ze laat weten dat ze zich veel beter voelt.

Ze schreef het volgende bij de foto: “Het is weer bijna zover, die onvermijdelijke tijd van het jaar waarin we onszelf meten aan voornemens en ideaalbeelden. In januari gaat het vaak alleen maar om gewicht, de maat die we dragen en wat we eten.

Van jongs af aan leren we via de media dat knappe mensen met goede lichamen de heilige graal zijn. Ze staan gelijk aan succes, gezondheid en geluk.

Bovenaan zie je een meisje dat haar dagen vulde met extreem sporten en een dieet. Ik was 30 kilo lichter.
Het afvallen was niet echt moeilijk of pijnlijk, maar ik kwam tot de conclusie dat het me niet gelukkig maakte. Het gaf me geen meer zelfvertrouwen of het gevoel echt lekker in mijn lijf te zitten.

Het was geen oplossing. Je zou kunnen zeggen dat ik het niet voor elkaar kreeg om mezelf gelukkig te haten.

Waarom deel ik dit nu online, terwijl ik weet dat het ‘gedoe’ (lees: onaardige berichten) gaat opleveren? Omdat ik heb meegewerkt aan deze voor-en-na cultuur, om mezelf iets waard te voelen.

Daarom is mijn voornemen om nog meer van dit lijf te gaan houden, er goed voor te zorgen en het te omarmen. Het klinkt misschien gek, maar sinds mijn enkelblessure ben ik me zo bewust van het wonder dat ons lichaam is, dat ik het ga koesteren.”

Bron: