Een dikke loterijwinst maakt je leven makkelijk. Althans, dat zou je denken. Voor een Brits koppel is dat in zware ellende ontaard. Michael en zijn (ex) vriendin Charlotte wonnen een miljoen via een kraskaart, maar Michael kon drie weken later vertrekken. Met niets.

Kraslot kopen

Het verhaal zit een beetje warrrig in elkaar, aangezien beide partijen beweren dat zij de rechtmatige winnaar zijn van de centen.

We beginnen bij het begin. Michael en zijn (ex) Charlotte waren drie maanden aan het daten, toen ze vorig jaar in een opwelling besloten om een kraslot aan te schaffen. Volgens Michael had Charlotte ‘geen geld’, waarop hij het naar haar over zou maken.

”In de winkel was het signaal slecht, dus de overboeking kwam niet meteen door”, aldus Michael. Charlotte blijkt toch geld op haar rekening te hebben staan en rekent het kraslot af. Eenmaal thuis ontdekt het koppel dat ze een miljoen pond hebben gewonnen.

Hartstikke mooi natuurlijk. Michael kijkt uit naar de 500.000 pond, maar in plaats daarvan wordt hij 3 weken later genadeloos gedumpt. Zonder geld.

Michael wint met zijn vriendin een miljoen, wordt 3 weken later gedumpt zonder een cent
Foto ter illustratie, niet het bewuste kraslot.

”Het was mijn idee!”

Michael vindt dat hij recht heeft op de helft van het geld. Hij voert aan dat het ‘zijn idee’ was om het kraslot te kopen. Nadat hij te horen krijgt dat zijn vriendin van hem af wil, besluit hij de kraskaart te stelen uit de woning. Hij gaat bij zijn moeder logeren.

Op 21 november overhandigt hij het lot aan personeel van Camelot. De organisatie heeft Charlotte en Michael allebei ondervraagd. ”Voor zover ik wist, hebben we daarna afgesproken om het geld te delen.” Maar Charlotte wil niet delen.

Loterij Camelot UK startte een onderzoek. Camerabeelden werden goed nagekeken en er werd geoordeeld dat de prijs zou moeten worden verdeeld.

‘Heeft nergens recht op’

Inmiddels is de loterij overgenomen. De nieuwe eigenaar Allwyn is van mening dat Charlotte alleen recht heeft op het geld. Niet alleen staat haar naam op het kraslot, het is ook via haar rekening betaald. De loterij laat weten dat slechts één aanspraak kan maken op de prijs.

En dat is dus Charlotte. Michael weigert dat te accepteren en kondigt juridische stappen aan. ”Ik geef toe dat we het lot zonder haar niet hadden gekregen, maar zij ook niet zonder mij.” Michael vindt dat omdat hij alleen het idee had, hij de helft moet krijgen.

Denk jij dat Michael recht heeft op de helft van het geld? Laat het weten in de reacties op Facebook zodat nog meer mensen dit kunnen lezen.

Bron: