Het weer is momenteel niet om over naar huis te schrijven. Vandaag en ook de aankomende dagen wordt het nat en bewolkt. Toch is er ook positief nieuws te melden, want in het weekend slaat het helemaal om. En dat is zacht uitgedrukt. Het hitterecord gaat sneuvelen.

Weer vrijdag

Maar eerst vandaag. Bewolking en regen hebben de overhand. In de middag klaart het eventjes op, maar dat is slechts van korte duur. In het zuiden van Nederland wordt er vanmiddag zelfs onweer voorspeld. Niet zo lekker natuurlijk.
De temperaturen zijn vandaag ook al niet best, met zo’n 11 graden landinwaarts en 13 tot 14 graden in Limburg. Als we naar morgen kijken, wordt het nog droeviger. Volgens Weeronline gaat het opnieuw regenen, waarbij er zelfs kans is op onweer en hagel. Er zijn gelukkig wel een paar droge momenten met zon, maar door de wind is dat snel voorbij.
Weer vrijdag
En vrijdag? Regen, regen, regen. Op die spaarzame momenten dat de zon schijnt, kan je genieten van 15 tot 19 graden. In het zuidoosten in 20 graden zelfs mogelijk. En dat is slechts een voorbode van wat ons op zaterdag te wachten staat.

Hitterecord

Snel op naar zaterdag, want belooft een schitterende dag te worden. Wat heet: meteoroloog Dennis Wilt heeft geweldig nieuws. De kans is aannemelijk dat het warmterecord aan gruzelementen gaat. Landelijk kan het 25! graden worden.
Heerlijk strandweer dus, al is zwemmen in de zee nog te koud. Kleertjes uit, ballenknijper of bikini aan en gaan met die banaan!

Bron: