Het succes van Chateau Meiland is in een neerwaartse spiraal gekomen. Het afgelopen seizoen werd een stuk minder bekeken dan de vorige seizoenen en dat hebben de Meilandjes ook door. Maxime hint nu op het einde van de serie. ,,Mijn ouders denken aan stoppen.”

Het ziet er niet goed uit voor de fans van Chateau Meiland. Na jarenlang succes te hebben gehad, heeft de familie te maken gekregen met dalende kijkcijfers. Waren de Meilandjes vorige seizoenen nog goed voor ruim een miljoen kijkers, nu komt dat uit op rond de 700.000 kijkers.

‘We vinden het wel goed’

Eerder zei Martien te willen stoppen als de kijkcijfers onder een miljoen komen. Hoe denkt hij daar nu over? Volgens Maxime denkt de familie steeds vaker aan stoppen. ,,Het zou me niks verbazen dat er een moment komt dat wij denken van: nou joh, we vinden het wel goed”, laat ze aan weekblad Party weten.

Meilandjes denken aan stoppen

De definitieve beslissing ligt bij haar ouders, maar ze zitten allemaal op een lijn. ,,Die denken daar ook over na. Wat dat betreft zitten we op dezelfde lijn. Je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt, maar je moet niet iets willen verzinnen voor de serie om maar door te gaan.”

‘Familie krijskat’

De kijkers lijken in elk geval wel klaar te zijn met de verbouwingen van de Meilandjes. Afgelopen seizoen draaide volledig om de verbouwing van het pension. En voordat de aflevering op tv kwam, kon je al bijna raden wat je te zien kreeg: een klagende Maxime, een gillende Martien en een Erica die haar eigen plan trok. Op Twitter viel te lezen dat kijkers de klussende familie, die voortdurend op elkaar moppert, steeds meer zat zijn.

,,Ach jee snel de afstandsbediening zoeken”, twitterde iemand. ,,De familie Krijskat! Ze maken zoveel lawaai daar is een papegaai jaloers op.” Een andere kijker was het daarmee eens. ,,Ik ben er klaar mee.”

Bron: