Jack van Gelder heeft jarenlang als presentator gewerkt bij NOS sport en was twee weken geleden te gast bij de talkshow HLF8. Daar deed Jack een aantal opvallende bekentenissen nadat de Volkskrant een artikel had gepubliceerd over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij Studio Sport.

Jack zei er het volgende over:

“Er is een collegapresentatrice geweest in 2011/2012 die mij heeft gebeld, zegt ze, en dat geloof ik, terwijl ik in bad zat. Een opmerkelijk verhaal. Die vroeg toen of ik haar mentor wilde zijn en toen zou ik de opmerking hebben gemaakt: ‘Als je bij me in bad komt zitten, prima.’”

“Nou, dat is voor mij een een grap, maar dat is voor haar behoorlijk hard aangekomen, blijkt. Ik heb daarna ook nog even met haar gewerkt. Ze is niet zo lang bij Studio Sport geweest. Later is ze ook nog bij Ziggo Sport geweest en daar spraken we gewoon met elkaar. Ik heb niets, maar dan ook helemaal niets gemerkt.”

“Nu begreep ik via de journalist van de Volkskrant dat het bij haar hard is aangekomen en dat ik een soort icoon voor haar was. Ze werd zo geraakt dat het haar heel erg heeft gekwetst.”

“Misschien is het een misplaatste grap, dat kan. Ik maak wel vaker foute grappen. (…) Ik heb een DM op Twitter gestuurd: ‘Moet je luisteren, ik heb ervaren dat het bij jou helemaal verkeerd is overgekomen. Ik vind het buitengewoon vervelend, ik heb je niet willen kwetsen of afschrikken.’ (…) Ze heeft mijn excuses aanvaard.”

Maar Bridget Maasland laat in de De BLVD Podcast weten op een dubbelzinnige manier dat wat er nu nog naar buiten gekomen is over Jack het puntje van de ijsberg is.

Wat ze dan nog meer weet of hoe ze aan deze informatie is gekomen zegt ze niet, maar ze laat duidelijk vallen dat er nog veel meer aan de hand is.

Het zou dus zomaar zo kunnen zijn dat er binnenkort nog meer wangedrag over Jack van Gelder naar buiten komt.

Bron: