Vanwege bedreigingen vanuit de onderwereld moest prinses Amalia vorig jaar haar studentenhuis in Amsterdam verlaten. Sindsdien zit ze vast in Paleis Huis ten Bosch. Dat weerhoudt de prinses er niet van om toch nog leuke dingen te doen. Recent was ze geregeld in het buitenland. Studiegenoten op de Universiteit van Amsterdam doen daar nu hun beklag over.

Ondanks de bedreigingen ging ze eind januari toch met haar ouders mee naar de Cariben. Dat was gelijk haar eerste werkbezoek. Ze keerde pas terug op 9 februari. Amalia miste dus bijna twee weken les.

Klachten

Ondanks het feit dat het een officieel werkbezoek was, waren haar medestudenten niet blij met haar afwezigheid. Meer nog: ze gingen hun beklag doen. “Sommige van haar klasgenoten klaagden zelfs dat de prinses schooldagen had mogen overslaan om de Caribische tour te voltooien”, weet de Spaanse krant El Confidencial.

Studentenleven

Amalia heeft door de bedreigingen geen studentenleven meer. “Ik mis het normale leven, het leven van een student. Door een straat kunnen lopen en naar een winkel kunnen gaan”, vertelde ze tijdens haar bezoek aan Sint Maarten.

Gekwetst

Amalia voelt zich wellicht gekwetst door de klachten. Daarom was ze de voorbij periode niet veel in Nederland, maar in Spanje. Vorig weekend is ze samen met Máxima twee keer in Madrid gespot. Daar deed ze wat ze het liefst doet: shoppen!

Bron: