Dat Maxime Meiland en haar vader Martien Meiland een goede band met elkaar hebben is wel duidelijk. Toch zegt Maxime dat ze zich vaak voor haar vader schaamt. ,,Hij kan heel vervelend doen tegen mensen.”

Hoewel we in Chateau Meiland zien dat Maxime en Martien samen de grootste lol hebben, is dat in de realiteit ook weleens anders. In gesprek met weekblad Weekend vertelt Maxime dat haar vader ‘af en toe heel vervelend kan doen tegen mensen’. ,,Dan denk ik: rustig aan”, zegt Maxime. ,,En dan ook niet willen luisteren, vréselijk! Af en toe denk ik: nounou, pfff.”

‘Dan wil ik weg’

Volgens Erica was Martien vroeger niet zo en Maxime denkt dat het door zijn bekendheid komt. Wanneer Martien heeft gedronken, gaat hij volgens Maxime mannen lastigvallen die zijn zoon hadden kunnen zijn. ,,Die vinden hem natuurlijk leuk omdat hij Martien Meiland is en dat vinden ze allemaal geestig”, legt Maxime uit. ,,Maar dan gaat mijn vader met die jongens flirten. Dan wil ik gewoon weg!”

Gênant

Maxime vindt het ontzettend gênant als haar vader zich zo gedraagt. ,,Maar niet luisteren dan hé, gewoon stug doorgaan. Dan zie ik toch iemand die… zoekende vind ik wat overdreven, misschien aandacht zoekt? Om bevestiging te krijgen, misschien dat dat het is. Ik schaam me. Dat kan gewoon niet!”

Bedreigd

Kennelijk hebben de Meilandjes nog altijd veel fans. Toch is dat niet altijd zo geweest. Jan Dijkgraaf onthulde onlangs dat één van de signeersessies van de familie Meiland bijna werd gecanceld vanwege bedreigingen. ,,Op de dag dat Erica in Zwolle haar boeken zou signeren, liep ik al door de stad en was de familie bijna gearriveerd toen ik een telefoontje kreeg van de boekhandel dat er allerlei bedreigingen binnen waren gekomen”, vertelde de biograaf in gesprek met weekblad Party. ,,De eigenaar van de boekwinkel wilde de signeersessie die over een halfuur zou beginnen, cancelen.”

De politie werd gewaarschuwd maar de familie voelde zich volgens Jan niet onveilig. ,,Ik voelde me een soort van verantwoordelijk voor hun veiligheid, terwijl ze er zelf niet van uitgingen dat ze gevaar liepen. Terwijl dat theoretisch misschien wel zo was.”

Bron: