Maxime Meiland en Leroy Molkenboer hebben vorig jaar de miskoop van hun leven gedaan, een villa met energielabel G voor 2,2 miljoen euro. Het huis heeft bijna een jaar te koop gestaan, wederom voor 2,2 miljoen euro. Je zou zeggen in een huizenmarkt als deze dat je minimaal je aankoopbedrag terugkrijgt. Niets blijkt minder waar. Het stel heeft na een tijdje 75.000 korting gegeven, al snel werd dat 2,5 ton korting. Ook hebben ze enkele tienduizenden euro’s in het huis gestoken om het te verduurzamen zoals zonnepanelen en een warmtepomp voor het zwembad.

Kopen Zonder Kijken-makelaar Alex van van Keulen ziet het somber in: “Zoals ik het inschat is het een naïef stel. Ze hebben een fout gemaakt door hun villa voor veel te veel geld te kopen, en ik hoop van harte dat ze zo min mogelijk verlies maken. Maar ik houd mijn hart vast. Wat zij communiceren, klinkt als een verkooptrucje. Kortom; het huis is gewoon veel te duur in de markt gezet. Als ik zie wat er nog meer te koop staat voor hetzelfde geld, en dan met energielabel A, dan vrees ik dat ze een stuk verlies moeten pakken. Dat is onvermijdelijk.”

Maxime Meiland neemt genoegen met enorm verlies
Voor 2 miljoen euro kraait er alsnog geen haan naar. De villa zou daarbij ook nog eens naast een onwijs drukke weg liggen waardoor er veel verkeerslawaai is. Dat wil natuurlijk niemand die een villa van 2 miljoen koopt. Het stel heeft de villa onlangs weer uit de verkoop gehaald, vandaag is deze door een andere makelaar weer online geplaatst. Er is opnieuw een korting gegeven, Maxime en Leroy willen settelen voor 2,5 ton verlies en vragen er nu 1.950.000 euro voor. De maandelijkse hypotheeklasten van ruim 14.000 gaan nog steeds door.

Boven die enorme maandelijkse aflossing moeten Leroy en Maxime natuurlijk ook stoken om hun gezin warm te houden. In zo’n reusachtige villa kost dat nogal wat, zeker omdat het zo slecht is geïsoleerd. Naar de hedendaagse standaard tillen zou tonnen kosten. In de documenten van de vorige makelaar is te zien wat Maxime en Leroy aan voorschot voor hun energierekening betalen. Hou je vast, dat is 1.026 euro pér maand. Daar komt nog eens de Ontroerend zaak belasting van 2.079,30 per jaar bovenop. Dat zijn dus vaste lasten van ruim 182.000 euro per jaar, minimaal. Wie wil:

Bron: