De man die Maxime Meiland beschuldigde van verkrachting heeft onlangs aangifte gedaan tegen de realityster. Hij spreekt tegen dat hij Maxime ooit heeft verkracht en beweert dat hij onterecht beschuldigd wordt. Deze nieuwe wending roept veel vragen op over wat er destijds echt is gebeurd.

Het verhaal neemt ons mee terug naar Noordwijk waar de man en Maxime elkaar als tieners ontmoetten. Volgens hem was het een avond die leidde tot een intiem moment tussen beiden in de bosjes. “Ik was toen nog erg onervaren, in tegenstelling tot Maxime. Zij nam het initiatief,” beweert de man in een interview met Story.

Vrienden van de man die op een bankje in de buurt zaten, waren op zoek naar het duo en troffen hen in een compromitterende positie aan. “Maxime zat bovenop me toen ze ons vonden,” vertelt de man.

Nu heeft hij aangifte gedaan tegen Maxime. Hij eist niet alleen dat haar boek uit de handel wordt genomen, maar ook een rectificatie in De Telegraaf en een vergoeding voor materiële en immateriële schade. Zijn advocaat Peter Schouten benadrukt de ernst van de reputatieschade die zijn cliënt heeft opgelopen.

Maxime heeft afgelopen dinsdag in De 538 Middagshow voor het eerst gereageerd op de aangifte. Hoewel ze vanwege juridische redenen weinig kan zeggen, spreekt ze wel haar frustratie uit. “Het is zwaar en niet leuk om er steeds mee geconfronteerd te worden. Ik had gehoopt dat deze periode voorbij was, maar nu begint het weer,” aldus Maxime.

Bron: