Maxime Meiland heeft vorig jaar een gigantisch huis gekocht voor maar liefst 2,2 miljoen euro, samen met vriendjelief Leroy Molkenboer. Echter bleek het tóch iets te groot, te duur en te tochtig in het huis te zijn. De villa van ruim 2 miljoen euro bleek namelijk energielabel G te hebben. Aran Bade voorspelde al moeilijkheden: “Dit huis is in plaats van wijnen, wijnen wijnen meer stoken, stoken, stoken. Ze noemen het in makelaarstermen: ‘Dit huis heeft natuurlijke ventilatie.’ Dat wil zeggen: het tocht er altijd. Ze gaan een heel dure winter tegemoet. We hebben het uitgerekend: de maandelijkse lasten zijn 14 duizend euro. […] Een woning met energielabel G… Er staan ook woningen te koop met hetzelfde bedrag, maar dan energielabel A. Ja, G staat voor grot.”

Maxime en Leroy hebben er destijds een hypotheek van 2,2 miljoen euro op gevestigd, geen eigen geld ingebracht dus. Daar zitten dus maandlasten van ruim 14.000 euro op, daar komen stookkosten nog bij op, ook voor het energie slurpende zwembad. Ga dus maar uit dat je in de wintermaanden tegen de 15.000 euro kwijt bent wanneer je dat huis warm wil houden. Maxime en Leroy hebben het dus pijlsnel weer te koop gezet.

Maxime Meiland krijgt huis niet verkocht en zal opnieuw moeten verlagen

Maar dan komt het probleem, niemand wil schijnbaar een huis van 2,2 miljoen waar nog tonnen en tonnen in gestoken moeten worden om het een beetje modern en energiezuinig te maken. Daarom heeft het piepjonge stel een tijdje geleden hun vraagprijs van 2.195.000 euro verlaagd naar 2.125.000 euro. Dat zou dus een verlies van 75.000 euro betekenen. Pijnlijk, maar het is nu eenmaal zo. Toch is dit een héél voorzichtige verlaging, iets té voorzichtig. Er is na al die maanden namelijk nog steeds geen koper gevonden.

Critici stellen nu dat Maxime en Leroy, mochten ze ooit nog van dat huis af willen, opnieuw hun vraagprijs moeten verlagen. Het advies zou zelfs zijn om er 1.995.000 van te maken en hopen op een hoger bod. De tijd van overbieden is namelijk weer terug, als zal dat met dit soort huizen wel meevallen. Dat zou echter een verlies van ruim 200.000 euro betekenen waarvoor Maxime en Leroy de rekening voor moeten blijven betalen. Dan zit je dus met een hypotheek van 200.000 euro zonder huis. Laten we het niet hopen maar dit lijkt steeds meer op een financiële ramp te lijken!

Bron: