Ze zijn nu al heel wat jaartjes publieksfavoriet : de Meilandjes waren een echte hit met hun realityshow Chateau Meiland. Toch denkt dochter Maxime dat het binnenkort tijd is om een aantal stappen terug te gaan doen. In Open Casa, een nieuw online programma van Robbert Rodenburg, vertelt Maxime dat ze nadenkt over het einde van de populaire show.

Stap terug

Als haar gevraagd wordt of ze er wel eens over nadenkt om een stapje terug te doen, antwoordt de Meiland-telg: ‘Absoluut. Ik vind Chateau maken hartstikke leuk. Want ik doe het natuurlijk met m’n ouders en wij worden gevolgd in ons dagelijks bestaan. Maar het zou me niks verbazen dat er een moment komt dat wij denken, en vooral omdat mijn ouders op een bepaalde leeftijd komen, van: Nou joh, wij vinden het wel goed’, legt ze uit. Ze weet niet of de familie Meiland dan nog andere tv-ambities heeft.

Faam

Alle faam is Maxime niet naar het hoofd gestegen. Ze geeft toe dat ze het net zo fijn had gevonden als ze nooit in de spotlights had gestaan. ‘Het brengt inderdaad heel veel moois’, zegt ze over het succes van Chateau Meiland, waarmee zij en haar familie in 2019 een Gouden Televizier-Ring wonnen. ‘Maar als het er niet was geweest, dan was ik ook heel gelukkig.’

De koek is op

Maxime is niet de enige die over het einde van de serie nadenkt; volgens haar zijn ouders Martien en Erika hier ook mee bezig. ‘Die denken daar ook over. Wat dat betreft zitten wij op dezelfde lijn. Je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt, maar je moet niet iets willen verzinnen voor de serie om maar door te gaan’. Ze vervolgt: ‘Als we stoppen, stoppen we. En dan is het prima, maar op een gegeven moment is de koek op. En dat geeft misschien ook wel rust’.

Bron: