Maxime Meiland heeft op Instagram gereageerd op de strafeis van Ali B. De realityster is ook veel in het nieuws de laatste tijd vanwege eenzelfde soort zaak. In maart 2023 verscheen haar biografie onder de titel Maxime – misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig!. De man, die volgens het boek van Meiland haar in 2010 verkracht heeft, spande in december 2023 een kort geding aan tegen Meiland, de uitgever Osjato en de schrijver Jan Dijkgraaf wegens smaad en laster. De vermeende verkrachter gaf aan dat het destijds om vrijwillige seks ging en eiste daarom dat het boek uit de handel moest. Maar ook dat het stuk gerectificeerd moest worden en een schadevergoeding van 90.000 euro.Als tegenreactie hierop deed Meiland in januari 2024 alsnog aangifte van verkrachting.

De smaadzaak, die oorspronkelijk op 19 januari 2024 plaats zou vinden, werd op 16 februari 2024 behandeld. Op 1 maart 2024 kwam de rechter met de uitspraak. Meiland won de zaak en werd op alle vlakken in het gelijk gesteld. Als reactie hierop startte de vermeende verkrachter diezelfde dag nog een bodemprocedure.

Maxime Meiland wil hogere straf, Gordon lagere!

De zaak tegen Ali ligt dan ook gevoelig bij Maxime: “Drie jaar? Nog veel te weinig. Het is echt treurig om de reacties van mensen te lezen. Nog steeds zo veel slutshaming. Deze man is een arrogant monster. Het wordt tijd dat de slachtoffers als SLACHTOFFERS worden gezien in plaats van dader!” Ook Gordon heeft gereageerd op het hele gebeuren en vindt het zielig voor Ali: “Een trieste dag voor de Nederlandse showbizz. Vooral voor de slachtoffers die hun vertrouwen gaven en die bedrogen uitkwamen. Ook gaat mijn hart uit naar Ali B; ondanks zijn onvergeeflijke daden het blijft een mens. Ik zie hem spartelen en bravoure maken en die ophouden, maar als je publiekelijk zo wordt terechtgesteld moet je je afvragen of dit wel een eerlijk proces is en of de afgelopen 2,5 jaar al niet een straf waren.”

Goor vindt dat Ali ook slachtoffer is: “Een naam vernietigd, een carrière om zeep en een publiekelijke pispaal met alle drek die de kwijlende media al over je hebben uitgestort. Trial by media heeft een gezicht gekregen en wel nu. Moet je een man opsluiten die zo bekend is of is een enkelband niet een betere keus en huisarrest zodat hij nog bij z’n kinderen kan blijven? Wat is de meerwaarde om iemand met een duidelijke gedragsstoornis op te sluiten? Waarom niet beter therapie geven en niet nog meer verdriet aan te richten binnen een gezin wat al op klappen staat? Het OM zou zich ook moeten afvragen of dit niet een betere oplossing is.”

Bron: