Montana Meiland en haar ex-vriend Dirk gingen eind vorig jaar, na een relatie van acht jaar, uit elkaar. Hoewel Montana snel vrede met de situatie had, was haar zus Maxime juist in shock. ,,Ik zag die breuk echt niet aankomen”, vertelt ze aan weekblad Weekend.

Volgens Maxime is haar zus een echte Meiland. ,,Ze laat niks blijken tot het moment dat het eigenlijk al te ver is.” Maxime vindt dat haar zus momenteel aan het groeien is. ,,Ik zie nu wel dat Montana ontzettend aan het groeien is in haar eigen leven sinds zij uit elkaar zijn. Zó anders.”

Introvert

Toen Montana nog met Dirk ging, was ze veel stiller, beweert Maxime. ,,Ze was heel introvert, veel stiller. Het is net alsof ze weer levenslust heeft en dat doet mij heel goed. Daarom sta ik absoluut achter haar met dit besluit.”

‘Goede jongen’

Maxime vindt Dirk wel een ‘goede jongen’. ,,Hij is een beetje ouderwets opgevoed, van een man werkt en de vrouw blijft thuis.” Dit past helemaal niet bij de opvoeding van de Meilandjes. ,,Misschien was ze daardoor in die periode een beetje stil. Tegengehouden in wat zij verder wil in het leven.” Montana heeft een eigen huis gekocht én helemaal opgeknapt. ,,Ze zit er, helemaal naar haar zin. Dan denk ik: ja meid, dit moest zo zijn.”

Kinderwens

Montana sprak eerder openlijk over haar kinderwens. Zo biecht ze op dat ze eerst helemaal geen kinderwens had. Inmiddels is de wens toch gaan groeien. ,,Ik heb wel de gedachten gehad van: ik ben nu 28 en zit toch zonder relatie. Aan de andere kant, ik ben nog geen dertig. Misschien loop ik volgende week wel iemand tegen het lijf van wie ik helemaal hoteldebotel ben.”

Bron: