Maxim Hartman heeft het recentelijk aan de stok gekregen met een 19-jarige jongen die kwam collecteren voor een goed doel. Volgens de presentator toonde de collectant ‘geen respect’. Dat vertelt Hartman in de podcast Over Routines van Arie Boomsma.

‘Beetje duwen’

Naar eigen zeggen sommeerde Hartman de jongen, die geld kwam ophalen voor het goede doel ‘Wilde Ganzen’, om het pand te verlaten. De presentator vindt niet dat iemand zomaar mag aanbellen. ”Je kan bij de voordeur vragen: mag ik naar binnen komen? Maar nu ga je naar buiten!”, aldus de 60-jarige Hartman in de podcast bij Arie.
De jongen was het niet eens met Maxim, waarop de televisiemaker hem te grazen nam. ”Toen moest ik toch een beetje gaan duwen.” Dat is vervolgens ‘een beetje uit de hand gelopen’. Zowel Hartman als de jongen begonnen elkaar te filmen. ”Toen gaf ik hem een klein zetje, waarbij zijn telefoon kapot is gevallen. Toen kwam de politie, want hij ging mij vasthouden.”

Waarschuwing

Volgens Hartman heeft hij de jongen een ‘waarschuwing’ gegeven. Ook omstanders gaf hij een waarschuwing. ”De discussie was inmiddels al naar de straat verplaatst. Toen dacht ik: nee, ik moet niet een gassie neerslaan”, aldus de presentator.
Hij is achteraf gezien wel blij dat hij geen fysiek geweld heeft gebruikt. ”Het is totaal onnodig, zonder van mijn energie. Maar aan de andere kant geeft het ook een onoverwinnelijkheidsgevoel”, zo sluit hij zijn betoog in de podcast af.
Onlangs kwam Maxim ook al negatief in het nieuws. Toen had hij het gemunt op kijkers van het tv-programma Vandaag Inside. Volgens Hartman zijn liefhebbers van het programma allemaal ‘domme mensen’. Hij vindt dat hij zelf wel slim is.
Maxim Hartman openhartig over overleden zoon: ‘Ik was onbewust heel agressief’

Bron: