Marco Borsato kan een eventule taakstraf wel op zijn buik schrijven. Marco wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met een minderjarige en volgens Het Laatste Nieuws hangt de zanger een maximum gevangenisstraf van acht jaar boven het hoofd. Echter, deze straf kan nog oplopen, en wel vanwege een specifieke reden…

Als blijkt dat Marco Borsato misbruik heeft gemaakt van een kwetsbare situatie, kan de straf met ruim tweeënhalf jaar worden verlengd. Het verhaal is nu dat de zanger na het overlijden van de vader van het slachtoffer een rol als vaderfiguur zou hebben aangenomen wat de situatie alleen maar gecompliceerder maakt.

Desondanks wijst advocaat Job Knoester die we allemaal kennen van Vandaag Inside er in het AD op dat dergelijke maximumstraffen zelden volledig worden toegepast vooral als het alleen gaat om ‘betasting’ in plaats van verkrachting.

Een belangrijk detail is dat mocht Borsato schuldig worden bevonden alleen een taakstraf niet tot de mogelijkheden behoort. Dit zou betekenen dat de zanger een gevangenisstraf sowieso niet kan ontlopen. Het blijft afwachten hoe deze zaak zich verder zal ontwikkelen.

Bron: