De verdwijning van Maddie McCann blijft een mysterie. Maar nu, 16 jaar later, beweert een Poolse vrouw (21) McCann te zijn. Ze deelde haar verhaal via haar socialemediakanalen en wil nu een DNA-test om te bewijzen dat ze het vermiste meisje is.

De zaak van Madeleine McCann, die in 2007 verdween, blijft tot op de dag van vandaag een mysterie. Wat is de rol van ouders? Wat had de Duitse verdachte ermee te maken en leeft ze nog? Het antwoord is er nog steeds niet, en McCann heeft tot vandaag niet alle sporen gebroken.

Julia Wendell noemt zichzelf Maddie McCann
Maar Julia Wendel, een Poolse staatsburger, zei via het socialemediaplatform TikTok dat ze ervan overtuigd was dat ze de vermiste McCann was. Volgens berichten in buitenlandse media zal ze zelfs ouders Gerry en Kate overhalen om DNA-testen te ondergaan.

Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 tijdens een familievakantie in de Algarve, Portugal. Het meisje verdwijnt als ze met haar broers en zussen in het appartement slaapt. Ouders Gerry en Kate waren op dat moment uit eten in een restaurant in de buurt van hun huis.

Verhalen op sociale media De hoofdverdachte van de verdwijning is de Duitser Christian Bruckner. Hij werd eerder veroordeeld voor verkrachting en kindermishandeling. De Duitsers zouden in de buurt van het appartement van de Portugees zijn geweest toen McCann verdween. Dat heeft de politie op basis van telefonisch onderzoek vastgesteld.

Een paar dagen geleden startte Wendell het Instagram-account @iammadeleinemccan. Hetzelfde profiel is sindsdien verschenen op TikTok. Wendell deelde toen haar verhaal.

De Poolse vrouw zag dezelfde uiterlijke kenmerken. Wendell zei dat ze aan haar identiteit twijfelde. Gesprekken met haar oma, die beweerde geen geboorteakte, babyfoto of DNA-test van haar ouders te hebben gekregen, wekten wantrouwen.

De Poolse vrouw zag in zichzelf dezelfde uiterlijke kenmerken als McCann. Zo beweerde ze sproeten op haar benen en vlekken in haar ogen te hebben, net als het vermiste meisje. Via foto’s en video’s probeert ze de gelijkenissen op sociale media te laten zien.

DNA-testen van Maddie McCann’s ouders Wendell’s leeftijd kwam niet overeen met die van McCann, maar Poles denkt dat haar leeftijd misschien niet correct is. McCann werd geboren in mei 2003 en zou nu 19 jaar oud moeten zijn.

De video van Wendell zorgde voor veel opschudding en werd herdrukt door buitenlandse media. Britse en Spaanse media meldden dat de familie McCann ook van het Poolse meisje had gehoord. De ouders van de vermiste Maddie zijn bereid een DNA-test te ondergaan.

Bron: