Ruud de Wild en Gerard Joling zijn sinds deze week geen vriendjes meer van elkaar. In de talkshow van Eva Jinek riep Gerard dat de soap van Ruud en Olcay Gulsen zo slecht is en dat Ruud er onfris uitziet. Dit terwijl Gerard een week eerder Ruud uitnodigde voor zijn verjaardag. De twee hebben elkaar gebeld, en Ruud heeft dit gesprek volgens Evert Santegoeds ‘illegaal geopenbaard’.

Niet lang geleden liep Gerard de studio van Ruud binnen en gaf hem een compliment dat hij er goed uitziet sinds hij met Olcay is. Hij was daar om zijn muziek te promoten. Niet veel later kraakt Gerard de soapserie van Ruud en Olcay af in Jinek en noemt het uiterlijk van Ruud: “Onfris“. De rest van Nederland kan altijd wel lachen om de ongefilterde uitspraken van Gerard. Daar hoor Ruud niet tussen. Ruud besloot Gerard namelijk in al zijn woede op te bellen.

Keiharde telefoonclash tussen Ruud de Wild en Gerard Joling

Tot overmaat van ramp heeft Ruud besloten dit telefoongesprek op te nemen en in zijn soap Ruud & Olcay op NPO 1 te laten horen aanstaande woensdag. Dit terwijl Gerard hier geen weet van had. Het telefoongesprek is op zijn zachtst gezegd ‘verhit’ te noemen. Gerard geeft Ruud een aantal keer zijn excuses: “Dat was even schrikken, hè? Maar ik denk: ik ga je even bellen om even sorry te zeggen. Het was niet de bedoeling dat het zo uit zou pakken. Dat vind ik eigenlijk heel vervelend.” Ruud gaat hé-le-maal uit zijn plaat: “Dan vind ik je gewoon echt een ontzettend onbetrouwbare klootzak als je dit doet bij iemand die ook godverd*mme op jouw verjaardag is geweest. Dat doe je niet. […] Je mag vinden wat je vindt, alleen nooit persoonlijk worden. Want jij mag natuurlijk nooit iemand afrekenen op zijn uiterlijk, Gerard.” Gerard blijft zich verontschuldigen, Ruud blijft woedend door schreeuwen:

Bron: